Odette Lager – Min inre trädgård

Utställning i Vasaborgen 18 – 28 maj 2023

”Det är mycket som händer i mitt huvud, många parallellspår, många idéer, mycket färg och form. Som en inre trädgård som gror, växer knoppas och blommar. Och det kommer ut i olika uttryck. Jag vill bjuda in dig i min inre trädgård. Välkommen in!”

Konstnären Odette Lager har målat i hela sitt liv, parallellt med sitt yrke som art director och grafisk formgivare. Hon har gått ett tiotal konst- och konsthantverksutbildningar, bl.a Nyckelviksskolan, men räknar sig ändå som självlärd. Under 90-talet hade hon ett antal separatutställningar runt om i Mellansverige men tog sedan en paus i måleriet. Yrkeskarriär och familj kom emellan.

När hon år 2020 fick ett uppdrag att illustrera en bok med ett 30-tal bilder vaknade måleriet till liv igen. I samband med bokreleasen hade Odette Lager en utställning som fick ett väldigt positivt mottagande.

På Vasaborgen söker vi alltid efter kontraster och bad därför Odette Lager att måla till den här utställningen. Vi bestämde datum och Odette fick en deadline som kanske blev den extra katalysatorn för att börja öppna upp dörren till hennes egen trädgård och låta den blomma ut i form av dessa akryler på duk.

För första gången i Vasaborgens historia har vi en utställning med enbart tvådimensionellt måleri. Vi vill ändå ge dig som besökare en tredimensionell upplevelse av mötet mellan det organiskt färgrika i Odettes konst och de karga slottsruinmurarna som inramning.

Utställningen pågår mellan den 18 och 28 maj.
(Stängt lördagen 27/5).

18 – 21 maj samt 28 maj kl 12 – 17. 22 – 26 maj kl 14 – 17.

 Vernissage torsdagen den 18 maj (Kristi Himmelsfärdsdagen) klockan 12 till 17.

Inträde 150 kr. Vernissagedagen fritt inträde.
Påfågelkvinnan. Akryl på duk. 70X100 cm.
Odette Lager